U Konjicu već kuju planove za budućnost

Sezona u Prvoj ligi FBiH završena je neslavno. Prekidom

Klubovi su sa Savezom odlučili da prekinu sezonu, što je nepopularan potez, ali kada se uzme u obzir da je velika većina klubova bila za, onda i sasvim očekivan.

Nije poznato kada će startati nova sezona, te koliko će klubova napustiti Prvu ligu, a ove veoma važne informacije očekuju se uskoro.

Kako god, klubovi su počeli sa ‘kovanjem’ planova za novu sezonu, koja će već je sada sigurno biti mnogo slabija u odnosu na prošlu, prekinutu.

U konjičkom Igmanu žele imati respektabilnu momčad, a proteklu su sezonu završili na osmom mjestu. Sa samo par bodova više bili bi među prvoplasiranim ekipama što je svakako veliki uspjeh za ovaj klub koji je u ranijim sezonama do posljednjeg kola vodio bitke za opstanak.

Fadil Hodžić sa svojim saradnicima ponovo je uradio sjajan posao i sigurno da će čelnici Igmana učiniti sve da ovog iskusnog stručnjaka zadrže u svom klubu i gradu.

Hodžić je od Igmana napravio momčad koja igra kvalitetan i otvoren nogomet, kako na kući, tako i na strani, a brzo je pobrao simpatije navijača, te čelnika, ali i nogometaša koji vrlo često ističu sjajnu atmosferu u svlačionici, koja je svakako jedan od preduslova za dobar rezultat na terenu.

Ambicije Igmana će naravno ovisiti i od promjena u igračkom kadru kojih će sigurno biti.

Sve će vjerovatno biti jasnije u narednim danima.